El risc de rebrot de Covid-19 a la comarca ha baixat en els últims 4 dies i segons les últimes dades de Salut se situa en 167,51 –mentre que la setmana del 5 d’octubre va ser de 562,83–, però encara és molt alt, ja que per sobre de 100 es considera que el risc és molt alt.

Les últimes dades de Salut a la comarca constaten també que la taxa de contagi (RT) ha baixat de l’1 amb una velocitat de propagació de 0,89; és a dir, que una persona pot encomanar a menys d’una persona.

Si bé són dades més positives que fa una setmana, quan el risc de rebrot estava en 632,41 i la RT, en 4,14, la Conca de Barberà, en conjunt, encara no surt de la franja vermella de perill. En data d’aquest dissabte, durant l’última setmana s’han hagut d’ingressar dues persones en algun centre hospitalari i una a la Unitat de Cures Intensives.

Durant l’última setmana s’han detectat 12 casos positius per PCR amb més de 190 proves fetes. Els casos confirmats de Covid-19 a la comarca ja se situen en 231 des de l’inici de la pandèmia.

El risc de rebrot baixa a Montblanc

Els principals casos de Covid-19 de la comarca són de Montblanc, tot i això la situació epidemiològica a la capital de la Conca de Barberà també ha millorat en comparació a la setmana passada. Actualment l’índex de rebrot de Montblanc és de 561 però val a dir que fa una setmana era de 1.066,97.