Els Armats de la Congegració de la Sang de Montblanc han fet públic aquesta setmana un comunicat on asseguren que a l’entitat sí que hi poden participar dones.

Ho han fet arran la presentació del Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc del passat diumenge, on durant l’acte i mentre representaven els versots satírics, es va dir que moltes noies s’havien sumat al ball en veure que no podien participar ni al Ball de Bastons ni als Armats.

Al comunicat asseguren que “vista la total ignorància, desinformació, incultura i poc interès en conèixer la realitat per part d’aquest grup vers la nostra entitat” asseguren que “trobem la necessitat de fer algunes puntualitzacions”.

Expliquen que els Armats sempre han permès l’entrada de dones, i que justament a la Setmana Santa d’aquest 2020, que es va haver de suspendre pel confinament, hi haurien actuat dones. Diuen que “en l’actualitat els Armats compten amb representació femenina i que participen des de fa molt temps als assajos”.

Així, seria la primera vegada que les dones participen als Armats de la Sang, on fins ara no se n’havia vist actuar cap.