La Riuada Solidària de l’Espluga ha recordat als afectats a través de les xarxes socials que el 22 d’octubre serà l’últim dia per justificar els ajuts derivats de la riuada de l’octubre de l’any anterior. En tot cas, s’acceptaran pròrrogues en casos puntuals i es podrà sol·licitar per escrit, via mail o presencialment a les oficines del Casal de l’Espluga.

En el cas de Montblanc, els afectats amb ajuts confirmats que encara no han cobrat tenen fins al 22 de novembre per justificar les despeses.

Es necessari presentar la documentació acreditativa de les despeses realitzades per reparar els danys causats per la riuada abans de les dates acordades. Aquesta és la condició que dóna dret a cobrar els diners, segons contemplen les bases que han regit la concessió d’ajuts, que es van fer públiques al gener. 

Més del 60% dels ajuts abonats

Quan falten dues setmanes perquè es compleixi un any dels fets, la Riuada Solidària ja ha abonat dos terços dels ajuts compromesos als afectats de l’Espluga. En concret, fins a dia d’avui han rebut els diners un total de 21 projectes, dels 38 als quals es va atorgar subvenció, per un import total de més de 71.500 euros. Això suposa uns dos terços del total de fons recaptats (el 65,7%), que pugen a quasi 109.000 euros i que es destinaran íntegrament als ajuts.

Dos dels projectes, amb un ajut concedit per valor d’aproximadament 16.000 euros, ja han demanat la pròrroga. Als 15 restants, que sumen més de 21.000 euros més, se’ls ha demanat que en aquestes dues setmanes presentin la documentació requerida, o bé que sol·licitin la pròrroga.

En el cas de Montblanc, de les 24 sol·licituds concedides, 14 ja han estat abonades als afectats, per un import de més de 24.500 euros, que suposen un 56,7% dels 43.500 euros recaptats. Dues s’han donat per a habitatge habitual, 4 a empreses i negocis, 2 a comunitats de regants, 1 a altres habitatges i 5 a magatzems i construccions agrícoles. També s’ha fet lliurament d’un primer romanent que s’ha generat a Protecció Civil de Montblanc