Des d’aquest passat dimecres es pot veure al pàrquing annex al CAP de Montblanc un hospital de campanya de Protecció Civil instal·lat per realitzar la vacunació de la grip estacional, una campanya que arrenca en els pròxims dies.

A l’Espluga de Francolí, serà a finals d’aquest mes que s’instal·larà l’hospital de campanya al gimnàs de l’antic institut per poder acollir a aquelles persones que es volen vacunar de la grip, diferenciant així els casos de grip dels de Covid-19.

La campanya s’iniciarà el 26 d’octubre per falta de vacunes

Estava previst que la campanya s’iniciés el 19 d’octubre però a causa de la falta de vacunes, que encara no han arribat, la campanya s’endarrereix i tot i tenir la carpa instal·lada a Montblanc, no serà fins al 26 d’octubre que s’iniciaran les vacunacions. Passarà el mateix a l’Espluga de Francolí. Es prioritzarà la vacunació de persones majors de 60 anys, persones amb patologies prèvies i malalts crònics, entre d’altres.

Des de la direcció del CAP de Montblanc, encarregat també de les atencions primàries a l’Espluga, es va sol·licitat aquest espai a l’Ajuntament per poder realitzar la vacunació de la grip, fora de les instal·lacions del centre d’atenció primària, amb més restriccions d’accés del que és habitual a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. 

En cas que s’hagués de realitzar algun cribratge per proves PCR, també es faria ús d’aquests hospitals de campanya, aïllats d’altres edificis municipals.