Des d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Montblanc compta amb un agent cívic que controla i regula tots aquells actes inadequats que es desenvolupen a la vila. La seva tasca consisteix a notificar aquells elements o espais que no es troben en condicions òptimes a causa del llançament de brossa, excrements de gos, botellón, permisos d’obres, etc.

Amb aquesta tasca es pretén que tot el municipi de Montblanc pugui comptar amb un entorn més net i respectuós i, d’aquesta manera, es respon a una de les demandes de la població davant l’augment de brutícia en alguns carrers o places per l’execució d’actes incívics.

La figura d’agent cívic informarà les àrees corresponents les incidències que notifiqui, ja sigui a la brigada municipal, els serveis tècnics o a la policia local. Així, l’espai públic gaudirà d’una major regulació i, s’intentarà que hi hagi una millora de tot l’entorn urbà.

La figura de l’agent cívic és sensibilitzadora i formativa i tan sols busca millorar la praxi dels ciutadans evitant la realització d’accions incíviques o incorrectes. Tanmateix, si es reitera en l’acció d’actes irregulars, d’acord amb les ordenances aprovades per l’ajuntament, la policia local iniciarà el procés sancionador.

Finalment, la posada en marxa del porta a porta ha originat un augment de la presència de brossa en determinats punts. L’Ajuntament de Montblanc, juntament amb l’agent cívic i la policia local, ja estan coordinats per solucionar aquestes situacions. Tan sols recordar que, annex a la deixalleria comarcal, hi trobem una zona d’emergència que en cas que no es puguin treure la brossa els dies pertinents. Aquesta zona d’emergència, que també permet fer la recollida selectiva, està obert les 24 hores del dia i els set dies de la setmana.