Aquest passat dimarts, 13 d’octubre,  l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya entre 2006 i 2010, Joan Manuel Tresserras, va visitar les dependències de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB).

La visita va venir propiciada perquè l’ACCB col·labora amb la Fundació Josep Irla, de qui Treserras és president, realitzant treballs de digitalització de la premsa històrica relacionada amb Esquerra Republicana, partit vinculat a la fundació. Concretament, a l’ACCB es preserven les següents publicacions històriques: Renovació (1916-1936), l’Aiguat de Sant Lluc (1931-1932) i Tasca (1936).

Per la seva banda, Josep Manuel Tresserras, en nom de la Fundació, va fer entrega d’un número de la revista Renovació de la qual a l’ACCB no se’n conservava cap exemplar, el qual serà digitalitzat properament per fer-lo accessible online. A més, amb motiu de la seva visita, l’Arxiu Comarcal va preparar una exposició que mostra els primers números de la premsa històrica i actual relacionada amb la Conca de Barberà.