El Govern de la Generalitat ha presentat avui un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 davant l’empitjorament de les dades registrat durant els darrers dies.

Mesures i restriccions

  • Tancament de bars i restaurants.
  • Restriccions del 30 % a l’aforament als comerços.
  • Els serveis que impliquen contacte físic (que no siguin mèdics) hauran de tancar. L’excepció són les perruqueries, que sí podran obrir. 
  • Suspensió de congressos, convencions i fires, el tancament de sales de jocs i bingos.
  • Limitació al 30 % de l’aforament als mercats ambulants.
  • Els parcs i jardins tancaran a les 20 h.
  • Les zones comunes als centres comercials estaran tancades
  • A les activitats culturals es limita l’horari fins a les 23 h de la nit, es limita l’aforament al 50 % i l’assistència a concerts i espectacles sempre s’haurà de fer amb reserva prèvia i seient preassignat.
  • Els gimnasos podran obrir amb un aforament del 50 %.
  • S’anul·len totes les competicions esportives que no siguin de l’àmbit professional.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat que es tracta de “decisions difícils i doloroses per les seves conseqüències socials i econòmiques, però del tot imprescindibles per fer front a la primera envestida de la segona onada de la pandèmia”. El vicepresident ha detallat que, en aquest moment, els risc de rebrot a Catalunya se situa en 362,16 punts, mentre que la taxa de contagi és d’1,37. “Tant els models matemàtics com els experts i epidemiòlegs ens indiquen que aquesta tendència creixerà més dia a dia, i per això cal actuar al més aviat possible”, ha remarcat.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha volgut incidir en el canvi de paradigma de com ens hem de relacionar a partir d’ara amb aquesta coexistència amb la Covid-19 i a partir de la nova resolució. Pel que fa als desplaçaments, el conseller ha avançat que “han de ser mantenint la distància, que siguin els mínims possibles i amb el menor temps possible. També hem de valorar amb qui ens podem relacionar i tenir en compte la bombolla de convivència”.

La consellera Budó i el vicepresident Aragonès durant la roda de premsa (Foto: Jordi Bedmar – Govern)