L’Espluga de Francolí es reobre de cara al públic escolar. Els equipaments turístics del municipi es preparen per adaptar-se a les necessitats escolars i recuperar així les excursions, tan abundants altres anys. De moment, i fins a desembre, són molt poques les reserves realitzades i es dóna la temporada per perduda però des del consistori s’espera que les activitats es reactivin de cara a la primavera.

La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, ha volgut recalcar que tant les coves com els museus municipals s’han adaptat, no només a la nova normalitat, sinó també a les necessitats actuals que tenen les escoles amb les noves mesures de seguretat.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, destaca l’adaptació que han fet els equipmanets turístics municials

D’aquesta manera, les visites s’organitzaran respectant els grups estables de les mateixes escoles i mantenint totes les mesures de seguretat actuals. També s’evitarà rebre més d’un centre al dia, tot i que la normativa sí que ho permet, per evitar contactes externs als grups estables de cada escola.

Des de la regidoria de turisme es fa una crida per animar a les escoles a tornar a oferir activitats fora dels centres i tornar a activar el turisme escolar, ja que des del municipi s’han adaptat a totes les mesures i també al nou model de grups estables que han hagut d’implementar les escoles.