El 15 d’octubre és el dia triat per l’ONU per celebrar el Dia Internacional de les Dones Rurals, en el qual es posa en relleu l’aportació de les dones al desenvolupament rural. Segons Nacions Unides, aquest sector representa un terç de la població mundial i el 43% de la mà d’obra agrícola. Durant aquesta data també es denuncia la desigualtat de gènere en el món rural.

Per això, el 15 d’octubre a les 6:30h de la tarda, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull una taula rodona sobre ‘El paper de les dones al món rural del segle XXI’. Així com la presentació del projecte ‘La dona i la terra’, una mostra de retrats d’Elena Milà i Fortuny a dotze dones vinculades al treball de la terra.

La taula rodona compta amb la participació de les següents ponents: Sònia Roig, enginyera agrònoma, empresària agrícola en una explotació cerealista i mare de tres filles; Montse Oliveras, mare de dia del projecte ‘La Petita Tribu’ dedicat a la petita infància; Jèssica Estadella, ballarina, coreògrafa i directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí; Anna Sínia, cistellera i cadiraire; Marta Palau, comercial en una empresa i voluntària a l’ADF de l’Espluga de Francolí i Annaïs Sastre, ambientòloga de formació i sòcia de les cooperatives Aresta i Arran de Terra.

La presentació i moderació de la taula rodona anirà a càrrec d’Aida Morgades, consellera comarcal d’Igualtat i Migracions, i de Carme Ferrer, consellera comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura. Aquest acte està organitzat per la conselleria comarcal d’Igualtat, amb el suport del SIAD, i la conselleria de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, amb el suport de Concactiva.