Dades alarmants a Montblanc. El risc de rebrot de coronavirus a la capital de la Conca de Barberà ha augmentat significativament, segons ha assenyalat el Departament de Salut, en les dades d’aquest dissabte i se situa en 1.066,97 punts, 576 punts més que ahir.

Cal tenir en compte que els experts ja situen en risc “molt greu” qualsevol xifra que superi els 200 punts. La velocitat de contagi a Montblanc, per la seva banda, arriba al 3.93. Les autoritats remarquen que aquesta dada hauria d’estar per sota de l’1.

ÀUDIO: La directora del CAP de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, parla sobre l’augment del risc de rebrot

ÀUDIO: La directora explica el possible focus de contagi

De rebrot la comarca de la Conca de Barberà també té una taxa de confirmats per PCR per cada 100.000 habitants de 113,17 amb 22 positius del 30 de setembre al 6 d’octubre (un 9,73% de les 188 PCR fetes). La Conca de Barberà acumula 217 positius durant tota la pandèmia.

La Conca de Barberà, la comarca catalana amb la velocitat de propagació més elevada

La Conca de Barberà és la comarca amb la velocitat de propagació més alta a dia d’avui amb una Rt de 3,86 (0,27 la setmana passada).