El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) han dotat al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí amb un ajut de 400.000 euros per noves actuacions a les instal·lacions. Aquests diners signifiquen el 50% del pressupost fixat pel museu per aconseguir seguir endavant amb el seu pla estratègic de la Fundació, que s’espera realitzar en tres anys vista.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, es mostra molt satisfeta amb aquest nou ajut

Amb aquests ajuts el museu preveu engegar o continuar quatre propostes diferents. En primer lloc, posar en marxa una sèrie d’actuacions dictades pel procés d’acreditació i auditoria mediambiental necessàries per caminar cap a la sostenibilitat, com són col·locar plaques fotovoltaiques, retirar el sostre amb uralita d’una de les seves sales, canviar les llums per unes amb menys consum energètic i apostar pel reciclatge, entra d’altres iniciatives.

En segon lloc, s’invertirà en projectes educatius amb els quals ja compta el museu com són l’hort etnobotànic i el jardí, així com la producció d’altres activitats produïdes per Còdol Educació.

En tercer lloc, el pressupost es dirigirà a invertir en projectes turístics, posant en marxa noves activitats promocionals i paquets turístics conjunts amb altres empreses del territori per augmentar les visites no només al museu sinó al municipi en general. També s’invertirà en la sala d’exposicions per augmentar el seu flux de visitants.

Finalment, i com a últim eix, s’iniciarà la construcció de l”Ecolab’, una zona dins del museu de creació, investigació, suport a l’emprenedoria i la investigació i desenvolupament (I+D). Una aposta de futur del museu que complementarà altres projectes ja en funcionament com el jardí etnobotànic i el laboratori de la sostenibilitat.