Montblanc ha augmentat l’índex de rebrot de la Covid-19 a Montblanc. La darrera setmana s’han detectat 13 casos positius a la Conca de Barberà, 11 a Montblanc i 2 a l’Espluga.

A l’Espluga s’han detectat dos casos, un d’ells un infant de P5 de l’Escola Martí Poch. En aquest cas, els alumnes de la classe han donat tots negatius en les proves PCR. Pel que fa a Montblanc, s’ha detectat un brot d’11 positius, en el que també està relacionat l’altre cas de l’Espluga. Tots estan relacionats amb el mateix grup de gent, segons ha explicat a Ràdio Montblanc la directora del CAP, Laura Ruiz de Porras.

La setmana passada no hi havia cap cas a Montblanc, i per tant aquesta setmana l’índex ha pujat de 9,15 al 428,16.”És una pujada molt important si bé el nombre de casos no són molts, però l’índex puja molt, ja que partíem de zero. Passem del lloc 280 del risc de rebrot al 72“.

ÀUDIO: La directora del CAP de Montblanc, Laura de Porras, parla sobre l’augment del risc de rebrot

L’Ajuntament, a través de les xarxes socials, ha demanat a la ciutadania que eviti realitzar reunions de més de 6 persones, així com l’ús de mascaretes i la higiene per minimitzar el risc de rebrot. El consistori ha recalcat que és necessari fer aquestes mesures pel disparat risc de rebrot que té actualment la Conca de Barberà.