L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí finalitza una actuació a l’espai situat entre Les Cent Fonts i La Pena per donar llum i espais a diversos teixos que hi ha a la zona i que necessiten aquests cuidats per poder continuar el seu creixement, ja que si no moren perquè altres plantes els hi tapen el sol.

La regidoria de serveis municipals i sostenibilitat ha treballat en un espai de 7 hectàrees buscant tots els teixos de la zona i netejant el seu voltant per afavorir el seu creixement. Cal destacar que els teixos són uns arbres de creixement molt lent que solen quedar amagats sota altres arbustos o plantes que no els permeten realitzar la fotosíntesi degudament i per tant seguir creixent.

L’actuació ha durat unes 10 jornades i les plantes s’han buscat de manera individualitzada. El regidor de serveis municipals, Xavier Rosell, assegura que aquesta neteja no significa que tots els teixos acabin creixent. A més, aquest tipus de treballs s’haurien de realitzar cada un o dos anys per assegurar que altres plantes no s’han tornat un impediment pel creixement d’aquests arbres.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals i Sostenibilitat, Xavier Rosell, parla de la importància de mantenir aquest tipus d’actuacions