Ni la pandèmia ni la meteorologia han pogut impedir que aquest passat cap de setmana se celebrés el Festival MAIG a Santa Coloma de Queralt i a Les Piles. Els tres dies del festival han acabat sent un èxit gràcies a l’estricte compliment de les mesures de seguretat.

L’expert en Internet i un dels referents a Catalunya en l’àmbit de drets i llibertats digitals, Genís Roca, encetava el Festival MAIG amb una conferència sobre l’era digital, i com afecta això a persones, empreses, països i institucions.

Dissabte era el dia dedicat a la música. La jornada arrencava amb el vermut musical a càrrec de Marta Knight, que també va esgotar les entrades disponibles de l’espai on es va celebrar, la cerveseria La Segarreta. Ja arribada la tarda van començar set hores de música en directe amb un total de cinc grups musicals. Els actes es van desplaçar a la Sala polivalent de Santa Coloma a causa del fort vent i el fred. Tot i els inconvenients inicials, els artistes van anar passant per l’escenari: Caseta, Pinpilinpussies, Tverksy, i els DJs Te Jodes y Bailas i Lucient, acabant la jornada amb una sensació de música i alegria palpable en l’ambient.

Diumenge al matí, a Les Piles de Gaià, era el moment del teatre. La companyia Mar Gómez va presentar-hi el seu espectacle Slapstick, finalista als premis MAX. Es tractava d’un curtmetratge còmic sense pantalla en què els cops, les caigudes i les situacions físicament extremes i inversemblants que també va agrada molt a tots els assistents.