El passat 1 d’octubre es van reiniciar les onze activitats esportives i culturals que ofereix el Casal de l’Espluga durant el curs escolar. Una reobertura que ha vingut acompanyada de renovacions per poder mantenir totes les mesures de seguretat vigents. Actualment, cada persona haurà de dur el seu material i el compartit haurà de ser desinfectat al moment, a més s’han dibuixat zones a terra per delimitar la distància de seguretat.

ÀUDIO: La secretaria del Casal de l’Espluga, Anna Soler, comenta quines són les noves mesures de seguretat

Pel que fa a les dinàmiques de les classes, els grups seran d’entre 10 i 14 persones, els professors de les activitats podran dur de manera voluntària la mascareta i els alumnes se la podran treure només per realitzar la classe, a les instal·lacions és obligatori dur-la posada. A més, aquest any no es podran recuperar les classes perdudes amb la intenció de no alterar els grups estables creats.

El Casal realitza aquest any més d’onze activitats diferents amb la dansa com a protagonista. Amb més de 100 inscrits en tots els grups de dansa i els diferents gèneres que es realitzen, aquesta activitat es converteix en la més demandada, amb grups que ja tenen l’aforament complet. Per contra, la Formació Permanent no es podrà realitzar, com a mínim, fins a setmana santa, ja que els seus participants són de grup de risc.

Aquells interessants en alguna de les activitats del Casal encara són a temps de realitzar inscripcions, però, aquest any, per primera vegada, s’haurà de fer de forma online, omplint un formularia a la següent web. Des de l’organització del casal es posaran en contacte per informar sobre la disponibilitat d’una plaça en la classe triada

ÀUDIO: Anna Soler parla sobre com realitzar les inscripcions

En cas de detectar un positiu en una de les classes serà necessari, primer, que la persona afectada confirmi amb un PCR que té la malaltia i segon, informar a la resta del grup perquè es confinin i truquin al centre de salut més proper perquè se’ls realitzi una prova.