L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat les obres de reparació de la bassa d’en Jan, que va quedar malmesa per la riuada del passat mes d’octubre. La primera actuació, que ja s’està duent a terme, consta d’una reparació per tancar la bassa. De moment, ja s’ha començat a construir un mur de contenció a la banda que toca amb l’estació. Per iniciar l’obra s’ha obert una rassa per poder recuperar el mur destruït per la riuada.

Després d’aquesta obra es col·locarà un tancat, que ja existia anteriorment, per evitar que es puguin tirar objectes a l’interior de la bassa. Aquestes reparacions preveuen arreglar la part superior de la bassa per complet i assegurar la zona que ara es troba desprotegida. S’espera que els treballs estiguin finalitzats en un màxim de 20 dies.

De cara al 2021, l’Ajuntament preveu realitzar més millores a la bassa d’en Jan, fent un buidatge complet per extreure els materials que hagi pogut portar la riuada i netejar tota la bassa. Per fer aquesta actuació és necessària una màquina especialitzada, ja que no hi ha excés directe per realitzar el buidatge. Aquesta operació també es voldrà aprofitar per assegurar el desaigüe que s’havia fet malbé fa anys. Aquesta actuació no es pot realitzar actualment per falta de pressupost.

ÀUDIO: El Regidor de Serveis Municipals explica quina és l’actuació que es vol realitzar l’any vinent