El Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla se sumen a la participació de les Jornades Europees del Patrimoni d’aquest 2020. Una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Vistes gratuïtes a la Fassina Balanyà

Pel que fa a la Fassina Balanayà, l’única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya, participarà un any més en aquestes jornades oferint la visita gratuïta els dies 10 i 11 d’octubre de 2020. Els visitants podran veure el funcionament d’una destil·leria durant els anys de la postguerra civil espanyola i conèixer els processos productius per obtenir alcohol i els seus derivats, a partir de la brisa del raïm.

La Fassina es podrà visitar de manera gratuïta el 10 d’octubre amb horari de deu i mitja del matí a una i mitja del migdia i a la tarda de quatre a sis. El dia 11 es podrà visitar el museu només de deu i mitja del matí a una i mitja del migdia. No és necessari fer reserva prèvia però les places són limitades.

Taller de models 3D al Museu de la Vida Rural

Durant el dissabte 10 d’octubre el Museu de la Vida Rural oferirà un taller de cinc a set de la tarda de forma gratuïta on els participants podran crear models en 3D d’elements patrimonials del museu mitjançant l’ús d’un telèfon intel·ligent. Una nova manera d’acostar-nos al patrimoni que ens envolta. 

Per poder participar en aquesta activitat és necessari realitzar reserva prèvia a través del telèfon 377870576 o el correu reserves@museuvidarural.es.