Tres setmanes després de l’inici del curs escolar, cap dels 27 centres educatius de la Conca de Barberà -entre els quals s’hi inclouen instituts, escoles, escoles rurals i llars d’infants- té grups confinats a causa de la Covid-19. Així ho certifica l’aplicació del Departament d’Educació, anomenat Traçacovid, on diàriament s’actualitzen les dades sobre els nous centres confinats, així com els positius i els docents i alumnes que han hagut de ser aïllats.

Durant aquestes setmanes només s’ha detectat un sol cas positiu de Covid-19, a l’escola de les Muralles de Montblanc, que de moment no ha suposat el tancament del grup. També hi ha una persona confinada de l’Escola Martí Poch de l’Espluga i dues persones de l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt.

Segons les últimes dades del Departament d’Educació, a Catalunya el nombre de grups confinats a les escoles per un positiu de covid-19 és de 1.267. A Catalunya hi ha 72.000 grups escolars estimats, segons el Departament d’Educació. Per tant, hi ha un 1,8 % de grups confinats a Catalunya mentre que el 98,2 % funciona amb normalitat. En total, als centres educatius s’han detectat 3.157 casos positius.