El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla ha inaugurat aquest dissabte durant la segona edició del Festival d’Educació per la Sostenibilitat dos nous espais educatius.

En concret s’ha inaugurat el “Laboratori de la sostenibilitat” que neix com a espai dedicat a l’experiència a través del joc. Es tracta de transmetre els valors dels Objectius del Desenvolupament Sostenible mitjançant les activitats que s’hi realitzen.

La segona inauguració d’aquest dissabte al matí ha estat la de l’hort i el jardí etnobotànic del Museu de la Vida Rural que és un espai lúdic i educatiu dedicat a la preservació dels recursos naturals i dels sabers locals que formen part de la cultura mediterrània.

ÀUDIO: Gemma Carbó, directora del MVR, parla sobre els nous espais

Laboratori de la sostenibilitat

L’espai és una plataforma, camp de joc, que s’organitza des de la senzillesa, seguint les dicotomies que ens regala la naturalesa com el dia i la nit, o l’estiu i l’hivern. Això es tradueix a partir de la llum, l’espai fosc: on la projecció i la llum negra regnen; i l’espai clar: on la llum del dia se suma a la llum artificial que ens ofereix l’esplendor de molts colors que dinamitzen l’ambient. La sortida és un espai de reflexió, amb l’arbre de la vida com a protagonista.

Hort i jardí etnobotànic

El Museu de la Vida Rural, la cooperativa l’Aresta i l’associació Els Corremarges presenten el nou hort ecològic i jardí etnobotànic de l’MVR, un espai lúdic i educatiu dedicat a la preservació dels recursos naturals i dels sabers locals que formen part de la cultura mediterrània i que ara forma part de l’exposició permanent del museu.