La Comissió territorial d’urbanisme de Tarragona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat definitivament una modificació del planejament municipal de l’Espluga de Francolí que possibilitarà la reconversió de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil en habitatges de lloguer social.

La caserna, construïda als anys 70, està situada al número 24 del carrer Ermita, i té una alçada de planta baixa i tres plantes més. L’Ajuntament va comprar l’edifici, que ja s’havia destinat a habitatge per a les famílies dels agents del Cos.

Ara, el consistori vol destinar una part de la planta baixa a equipaments i la resta, prèvia rehabilitació, a habitatges socials en règim de lloguer. Per aquest motiu, la Comissió ha aprovat definitivament el canvi de qualificació urbanística del solar, passant de sistema d’equipaments, seguretat i defensa a habitatge de protecció pública.