El ple de l’Ajuntament de Montblanc, celebrat aquest dimecres 30 de setembre, va aprovar per unanimitat una moció per sol·licitar al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya la consideració de l’any Maties Palau Ferré durant el 2021.

Serà l’any en que es commemori el centenari del naixement del pintor montblanquí. De fet, durant aquest 2020 ja s’han fet algunes activitats, en l’any que s’han complert 20 anys de la seva mort. La fundació Palau Ferré treballa per convertir el 2021 en l’any del pintor, per recordar i posar en valor tot el seu llegat. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals amb representació al consistori.

El plenari també va aprovar una moció d’Agrupament Catalanista i Junts per Montblanc de suport al president Quim Torra després de la seva inhabilitació aquesta setmana per part de Tribunal Suprem. Va rebre els vots a favor dels dos grups i de la regidora no adscrita Núria Besora, mentre que el PSC es va abstenir.