L’atur registrat a la Conca de Barberà s’ha reduït en 59 persones al setembre, la xifra total de desocupats a la comarca se situa a les 948 persones, segons les dades que ha donat a conèixer l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Actualment hi ha 227 persones aturades més que fa un any, la qual cosa representa un increment del 23.95% respecte al setembre del 2019. Tot i això, les dades són positives si es compara amb els darrers mesos que l’atur havia augmentat exponencialment a causa de la crisi del coronavirus. El setembre és el mes que més s’acosta a les dades d’abans de la pandèmia.

Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca, Blancafort, Savallà del Comtat, Senan, Vallclara i Vilaverd han registrat una disminució en les persones aturades. En canvi, els municipis de Passanant i Belltall, Pira, Sarral i Vilanova de Prades han pujat en nombre d’aturats. La resta de pobles s’han mantingut a 0.

En canvi en conjunt del Camp de Tarragona la xifra de desocupats va créixer en 1.140 persones durant el mes de setembre. La destrucció de llocs de treball és especialment significativa en el sector serveis (+927). La demarcació de Tarragona acumula 57.995 aturats i un increment del 2% respecte al mes anterior.