El Festival d’Educació per la Sostenibilitat celebra la segona edició centrant-se en la construcció de la resiliència individual i col·lectiva després de la pandèmia.

Durant aques divendres i aquest dissabte el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla ha estat el punt de trobada dels professionals de l’educació, de les arts i de la cultura que volen transformar el món i fer-lo més sostenible.

El programa que ha comptat amb més d’una vintena d’actes i ha servit per presentar les propostes educatives de l’MVR pel curs educatiu 2020-2021. El [FES] s’ha adaptat a les restriccions sanitàries del moment i totes les activitats han disposat d’un aforament molt limitat.

Nova sala del Museu de la Vida Rural (Imatge: Pep Morató)

“Mutare SOS. La sostenibilitat necessita la cultura”

Un dels actes principals d’aquesta segona edició ha estat la presentació dels resultats del «Mutare SOS» on els
museus han estat els protagonistes del cicle “Els museus post Covid-19” fet durant el confinament.

Davant la profunda transformació social que estem vivint, en què res tornarà a ser com era, des de la Fundació Carulla volem imaginar solucions creatives a aquestes noves realitats, reinventar-nos comptant amb el coneixement col·lectiu de tothom, de manera participativa.

ÀUDIO: Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, parla sobre el Mutare SOS

Segons explica la mateixa directora, Gemma Carbó, el museu ha de ser un centre cultural que ha de promoure la memòria, la reflexió i la transformació social sostenible des de la ruralitat i l’educació.

ÀUDIO: La directora del museu parla sobre la transformació del MVR

Imatge: Pep Morató

«2030. Una agenda per transformar el món»

Un altre dels actes principals ha estat la conferència a càrrec d’Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al
Desenvolupament Sostenible (CADS), on ha explicat els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible objectius (ODS) i 169 fites associades que s’han d’acomplir abans del 2030.

ÀUDIO: Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), explica els objectius

Imatge: Pep Morató

GALERIA D’IMATGES (Pep Morató)