L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha celebrat aquest dijous 1-O un ple municipal extraordinari per mostrar la seva disconformitat amb la inhabilitació de l’expresident Quim Torra. Durant la sessió els tres grups polítics s’han mostrat en contra de la decisió judicial per acabar aprovant, per unanimitat, una moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’equip de govern, l’Alcalde Josep M. Vidal, ha fet referència a la monarquia, assegurant que el govern espanyol no lluitarà contra les acusacions de corrupció però si contra l’independentisme. A més, ha destacat que el Govern Espanyol “mou els fils” de la justícia i controla tots els poders judicials.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí Josep M. Vidal, ha denunciat l’actuació de l’estat contra l’independentisme.

Els grups de l’oposició també han criticat al govern espanyol assegurant, en el cas de Junts per l’Espluga, que discrimina a Catalunya en tots els àmbits i ara, des de fa uns anys també persegueix políticament als representats governamentals del territori.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, ha acusat al govern espanyol de perseguir als polítics catalans

Finalment, l’altre grup de l’oposició, Nova Espluga, s’ha mostrat ferm a defensar la possibilitat d’un estat català i a seguir lluitant per arribar a la independència assegurant que és un projecte que compta amb el suport de gran part de la població.

ÀUDIO: El portaveu de Nova Espluga, Francesc Sánchez, ha apostat per continuar lluitant per l’estat català