El servei ‘Porta a porta’ es va instaurant a poc a poc a tota la comarca. Aquest mateix dijous s’ha iniciat aquest servei a Sarral on a partir d’ara serà necessari utilitzar el kit de recollida de residus que es va donar per aquest nou sistema. Cada domicili haurà de treure la brossa davant de la porta, entre les 8 del vespre i les 10 de la nit, en funció de la fracció orgànica que es reculli aquell dia.

Aquelles persones que encara no han adquirit el kit del ‘Porta a porta’ poden anar aquesta setmana i la vinent a recollir els cubells a les oficines de l’Ajuntament de Sarral, així com les bosses per a dipositar la poda i la fracció vegetal.

El ‘Porta a porta’ també canvia el sistema de recollida a les dues pedanies. Els veïns de les pedanies de Montbrió de la Marca i Vallverd continuaran dipositant els residus separats en contenidors, però ara són d’ús controlat, ja que sols s’obren mitjançant una targeta amb xip individualitzada, que s’ha repartit per totes les cases. El nou sistema ja s’ha assajat, amb èxit, a Montbrió i properament s’implantarà a Vallverd.

L’èxit d’aquest nou sistema ve avalat per la prova pilot realitzada ara fa un any al nucli antic de Montblanc, que va incrementar en un 80% el percentatge de recollida selectiva en un sol any, en contrast amb solament la meitat dels residus separats per a reciclatge de la resta de municipis.