La Fundació Pau Costa i el Museu Vida Rural organitzen aquest dimecres 30 de setembre, al museu, un jornada matinal que comptarà amb la participació de Martí Boada i d’actors implicats en la gestió del territori per debatre sobre protecció davant dels incendis forestals.

Amb aquesta jornada s’espera generar un espai de debat i reflexió entorn del risc d’incendis forestals i de la gestió actual dels boscos, i analitzar com aquesta gestió afecta la vulnerabilitat del nostre paisatge davant dels incendis forestals. L‘activitat es realitzarà durant tot el matí, des de les 10 del matí fins a la una i mitja del migdia amb una ponència i una taula rodona.

Aquesta jornada es realitza de manera paral·lela al voltant de l’exposició ‘Jugant amb foc’, organitzada i produïda entre el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i la Fundació Pau Costa. Una exposició que es va inaugurar abans de la quarantena i que ara reobre amb noves activitats programades.

Aquesta exposició té com a objectiu interpel·lar el visitant i reflexionar sobre la gestió actual dels boscos i també de les zones rurals. La voluntat de l’exposició és aprofundir en l’ecologia del foc, generar i transmetre coneixement al voltant dels incendis forestals i el foc, i reflexionar entorn el canvi climàtic i la sostenibilitat de l’actual relació entre el foc i les persones.