El nou curs escolar s’ha iniciat a tota la comarca amb canvis i noves regulacions. El Consell Comarcal, encarregat de diversos menjadors i dels autobusos escolars, no ha estat una excepció i aquest any necessitat incrementar els recursos per reforçar les escoles. En el cas de les hores de menjador s’ha augmentat el nombre de monitors amb un cost extra de 6.300 que es troba pendent de l’aprovació del departament d’educació però que ja és efectiu per poder cobrir les necessitats dels alumnes.

ÀUDIO: La consellera Educació del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Judit García, destaca quin és l’import d’aquesta acció

El Consell, que gestiona els menjadors de 10 escoles de la comarca, és també l’encarregat d’adjudicar les beques menjador que per aquest nou curs han mantingut xifres similars a l’any anterior. Tot i això, augmenten el nombre d’alumnes amb el 100% de la beca coberta, que en aquest curs s’ha situat en 179 alumnes. L’import total adjudicat a aquest tipus de beques, tant les complertes com les del 70% suposa uns 345.000 euros.

Des d’aquest ens comarcal també s’encarreguen de la gestió dels autobusos escolars. En aquest cas es realitzen 22 rutes diferents amb 336 alumnes i un pressupost aproximat de 600.000 euros. La consellera d’Educació, Judit García, ha explicat que no ha estat possible disposar de més autobusos per separar els alumnes per grups estables i que les mesures que s’han pres passen perquè els pares prenguin prèviament la temperatura als seus fills i després els infants hauran d’anar amb la mascareta posada en tot moment i se’ls posarà gel hidroalcohòlic abans de pujar al transport públic.

Unes mesures que des del Consell Comarcal s’han pres en resposta a la situació actual per facilitar l’estada dels alumnes tant als menjadors com al transport escolar en un moment tan delicat.