Degut a l’èxit de la prova pilot de la recollida porta a porta feta al centre de Montblanc i altres àrees del poble, el servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha decidit ampliar el servei per tot el municipi.

Amb una xifra assolida del 80% de recollida selectiva al centre històric i amb una taxa del 50% a la resta del municipi, s’aposta per aquest nou sistema per aconseguir la millora d’aquests percentatges.

En el cas de Montblanc, la nova recollida s’implanta el 5 d’octubre. Per això, els ciutadans i també els grans productors, poden recollir el kit de cubells al claustre de Sant Francesc.

Per als domicilis particulars, es repartiran cubells de dia 24 al 30 de setembre i de l’1 al 5 d’octubre de 10.00 a 13.00h i de 16.00 a 19.00h. Per als grans productors, s’entregaran els mateixos dies però d’11.00 a 17.00h. Caldrà portar la carta rebuda al domicili amb la butlleta degudament emplenada.

Pel que fa als nuclis agregats de la Guàrdia dels Prats, Prenafeta, Lilla, Rojals i el Pinetell s’implantarà el sistema de contenidors tancats per a alguns tipus de residus. Es mantindran zones de contenidors a la via pública on es podrà dipositar envasos, vidre, paper i cartró en contenidors oberts i la fracció resta i l’orgànica en contenidors tancats que es podran obrir amb una aplicació de telèfon mòbil.