L’ANC Conca i Òmnium Conca-Baixa Segarra han convocat aquest dilluns, 28 de setembre, als ciutadans davant dels ajuntaments de la comarca per protestar contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el lema ‘Defensem el President, lluitem la independència’.

Les principals mobilitzacions han estat a la plaça Major de Montblanc, a la plaça de la Vila de l’Espluga i davant l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt. Però també s’han celebrat a Solivella, a Sarral o a Passant i Belltall, entre d’altres.

A l’Espluga de Francolí s’han concentrat més d’una cinquantena de persones a les 7 del vespre. En tot moment s’ha mantingut la distància física, a més de l’ús de la mascareta. L’acte ha consistit amb parlaments dels membres de l’ANC Conca i Òmnium Conca-Baixa Segarra que han mostrat el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que confirma la pena d’inhabilitació d’un any i mig contra el president Quim Torra.

Per altra banda, l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal i el regidor de Junts per l’Espluga, Moisés Ferrete, han llegit un manifest de l’Associació de Municipis per la Independència també per rebutjar la inhabilitació de Torra, els grups han excusat la presència del regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez.

CONCENTRACIÓ DE L’ESPLUGA (IMATGES: PEP MORATÓ)