Tercer volum de la Història de la conca de Barberà (Imatge: Àlex Rebollo)

La Conca de Barberà ha fet un nou pas en l’edició de la seva història completa, després dels dos volums ja publicats sobre la Historia de l’Art i la Prehistòria, respectivament. El tercer volum, dedicat a la Cultura popular i tradicional, s’ha presentat aquest dissabte a la tarda al Monestir de Poblet.

‘Història de la Conca de Barberà. Cultura tradicional i popular’ repassa diferents aspectes de les festes, la vida associativa, i la llengua oral i escrita a la comarca, a través d’apartats temàtics i fotografies.

Imatge: Diputació de Tarragona

En l’acte hi ha participat l’alcalde de Vimbodí i Poblet, i conseller comarcal de Cultura, Joan Canela, ha conduït l’acte, en què també han participat l’abat del Monestir, Octavi Vilà; el president comarcal, Magí Trullols; el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin; l’escriptor Joan Rendé, i els coordinadors del llibre, amb l’assistència de molts dels seus autors. ‘Història de la Conca de Barberà.

La institució supramunicipal ha col·laborat econòmicament en l’edició del llibre, coordinat pels historiadors Joan Fuguet i Carme Plaza i impulsat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. El conjunt de participants en l’acte han coincidit a destacar la valuosa aportació d’aquest volum a la història de la Conca de Barberà.

Imatge: Àlex Rebollo