El Consultori mèdic de l’Espluga de Francolí, que depèn de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, reduirà a la meitat el seu servei de pediatria. Fins al moment les visites es realitzaven quatre dies a la setmana, ara en seran dos. El canvi es deu a un problema de salut greu que afecta la professional que realitzà aquest servei a Montblanc i que obliga a la pediatra de l’Espluga a desplaçar-se per cobrir la plaça temporalment.

La solució a aquesta problemàtica ha estat contractar dos dies a la setmana durant el matí un pediatre tarragoní que es desplaçarà al municipi a realitzar les consultes. La resta de la setmana el Centre de Salut comptarà amb una infermera pediàtrica, una plaça que també s’ha hagut de cobrir a causa de la jubilació d’una de les professionals que realitzava aquest servei a Montblanc.

Segons la directora del CAP Montblanc, Laura Ruiz de Porras, ha estat difícil torbar algú per ocupar aquesta plaça, ja que hi ha escassetat de personal i és complicat aconseguir un pediatre que vulgui cobrir places d’aquestes característiques. És important destacar que aquests organització és provisional mentre dura la baixa. A Montblanc no hi haurà variacions en el servei

ÀUDIO: La directora del CAP Montblanc, Laura Ruiz de Porras, parla sobre les dificultats de trobar un nou pediatre