El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de precaució per situació Meteorològica de Perill per vent durant divendres i dissabte. La comarca de la Conca de Barberà es troba en una de les zones amb perill alt que pot arribar a patir ratxes de més de 30km/h.

L’avís és actiu de les 8 del matí d’aquest divendres vinent fins a 8 del matí del dissabte. Per evitar danys es demana a la població que no realitzi desplaçaments que no siguin necessaris i que retiri els objectes de finestres i balcons que no es trobin assegurats degudament.

A la Conca de Barberà, segons el Servei Meteorològic de Meteoprades, s’ha registrat una ratxa de vent de 114 km/h, a les 7.20 h, a Rojals. A Montblanc, per exemple, la ratxa de vent més forta ha estat de 64 km/h i a l’Espluga s’ha arribat als 63,7 km/h a les 4.20 h.

També s’ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per l’estat de la mar a causa d’aquestes ratxes de vent que afectaran a tot el territori català.