Montblanc acull aquesta setmana el rodatge de la pel·lícula ‘Las leyes de la frontera’. Es tracta del nou llargmetratge del director Daniel Monzón, basat en una obra de Javier Cercas, ambientada a finals dels anys setanta. Monzón és un dels directors espanyols del gènere d’acció més reconegut, i ha estat guardonat per pel·lícules com ‘Celda 211’ o ‘El niño’.

La plaça Major de Montblanc acollirà diverses escenes de la pel·lícula i per això s’ha transformat en un set de rodatge. L’equip de producció ha canviat l’estètica dels locals per convertir-los en comerços dels anys setanta. Així, on hi ha el bar El Comerç ara s’hi pot veure una farmàcia, o a la botiga de roba de la plaça s’hi ha recreat la Banca Catalana, on de fet ja hi era als any setanta.

Això alterarà la vida normal de la plaça durant diversos dies. Jaume Vila, botiguer de la plaça, ho veu com una bona oportunitat per Montblanc. Elvira Bailón, també botiguera de la plaça, explica que “primer volien desmuntar tota la botiga, però fa poc que hem obert i finalment utilitzen només la cartelleria exterior. És emocionant veure la plaça així”.

A banda de la plaça Major, l’equip de la pel·lícula rodarà també al carrer Muralla Santa Tecla, on s’ha recuperat l’antic Banc Central o el Teatre Principal.

Es tracta d’una gran producció que roda també a Manresa, Girona i la Costa del Garraf. Montblanc ho veu com una oportunitat per al turisme quan s’estreni la pel·lícula. Destaca, a més, l’impacte econòmic que deixa al municipi. El regidor de turisme, Oriol Pallissó, explica que “aquests dies hi ha més de 90 persones de l’equip convivint a Montblanc, i això deixa un impacte econòmic al municipi. A més, han contractat molta gent de Montblanc”.

El rodatge obliga també a fer diversos talls de trànsit durant la setmana. Aquest dimecres i dijous, per exemple, estaran tallats, de manera intermitent, els accessos a la plaça Major. Hi seran fins divendres i després tornaran a l’octubre per rodar algunes escenes més d’acció.