L’Institut Joan Amigó i Callau s’ha vist obligat a canviar certs espais per adaptar-se a les noves condicions i les mesures de seguretat. Un d’aquests espais és el menjador, en el qual s’han recol·locat les taules de tal manera que es realitzen dos torns per menjar i que els alumnes que es queden a dinar només s’asseguin amb els companys del seu grup estable.

Una mesura complicada, segons admet el director del centre, Josep Besora, ja que a vegades es queden alguns alumnes de manera eventual el que encara fa variar més la col·locació dels alumnes per evitar que no s’asseguin per grups estables, un fet que abans era habitual però ara està prohibit amb la intenció de minimitzar el risc de contagi

ÀUDIO: El director de l’Institut Joan Amigó i Callau, Josep Besora, ha explicat com ha sigut aquest canvi a l’hora del menjador

Pel que fa al pati de l’institut s’ha senyalitzat amb marques a terra i s’ha delimitat el pati interior amb cinta per ajudar als professors a delimitar fins a on s’ha de situar cada grup estable. A més, les classes d’Educació física també es realitzen amb mascareta i els alumnes només se la poden treure per fer l’exercici físic en qüestió.

Protocol per detectar i aïllar un positiu

En el cas de trobar un positiu a l’Institut de l’Espluga de Francolí el protocol dicta que aquesta persona serà aïllada en una sala especialitzada, que es trucarà als seus pares i aquests se l’enduran a casa. Un cop allà, es trucarà al CAP de Montblanc des d’on es decidirà si és necessari realitzar una prova PCR. En cas de ser positiu serà Salut qui és desplací fins al centre a fer la prova a la resta del grup estable d’aquell alumne, els companys del qual hauran d’anar a classe amb normalitat fins que no es digui el contrari.

ÀUDIO: Josep Besora ha descrit el protocol ha seguir en cas de detectar un positiu a l’Institut