La Covid-19 ha significat un repte en els mesos d’estiu pel món de la cultura, que s’ha vist abocat a canviar el seu format per adaptar-se a les mesures de seguretat. Un canvi que no ha sigut necessàriament negatiu, ja que en algunes ocasions inclús s’han millorat les dades de visitants en contrast amb l’estiu de l’any anterior.

És el cas del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí on el nombre de visitants s’ha vist incrementat en comparació amb els mesos de juliol i agost de l’any anterior. La directora del Museu de la Vida Rural, la Gemma Carbó, ha destacat que tot i ser un any atípic les xifres dels mesos de juliol i agost han estat bones i la gent ha apostat per visitar museus, espais culturals i entorns rurals.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, ha destacat les bones xifres d’aquests mesos d’estiu

Unes dades que no concorden amb les xifres aconseguides en hostaleria durant els mateixos mesos, ja que tal com destaca la Gemma Carbó, el perfil del visitant ha canviat, sent ara gent del territori que es mou per realitzar una excursió d’un dia a llocs poc massificats. D’aquesta manera, el públic estranger, abundant altres anys, com és el cas dels visitants francesos o holandesos, no ha estat present degut a les restriccions per viatjar.

ÀUDIO: Gemma Carbó explica el canvi de tipus de visitants que ha patit el museu aquest estiu