Montblanc ha tancat un estiu atípic fent balanç positiu de l’activitat turística. Malgrat les previsions, que no eren bones a causa de la crisi del coronavirus, les dades han acabat sent força positives, tot i que no es poden comprar amb altres anys. Un total de 5.300 persones han passat per l’Oficina de Turisme des del 6 de juliol, quan va reobrir l’oficina després del confinament, fins a finals d’agost. 

Hi ha ajudat la nova visita guiada que s’ha realitzat, que ha tingut una gran acollida. Se n’havia planificat una cada dia, i de les 144 possibles n’han sortit 127, un 88%. 

El mes d’agost ha tingut una afluència de visitants més gran que el juliol i el 80% dels visitants han estat catalans. Aquest estiu ha estat molt habitual un tipus de visita de descoberta amb desplaçaments des del domicili habitual cap a indrets d’arreu del país on fer una escapada de descoberta d’unes poques hores.

Tanmateix, ha resultat evident que l’allotjament de Montblanc i de la Conca de Barberà ha tingut un elevat índex d’ocupació amb turistes que valoraven la tranquil·litat, els espais naturals, el producte de proximitat i les visites culturals.

Baixa en picat el nombre de visitants estrangers

En el cas dels visitants que no provenen de Catalunya la baixada ha estat espectacular i s’ha quedat prop de l’absència absoluta. El mercat francès, que sempre és el principal a l’estiu, ha quedat molt minvat. L’espanyol també ha baixat i només el País Valencià ha aguantat amb unes dades rellevants. Ha estat molt notori que aquest estiu no hi ha hagut tants turistes allotjats al litoral de la Costa Daurada que es desplacessin cap a l’interior.

Al llarg de l’estiu l’Oficina de Turisme de Montblanc ha pogut anar desenvolupant algunes de les activitats que organitza sota la marca #Safrània365 i Viu Montblanc en família. S’han pogut realitzar en les dates previstes la plantada de safrà i la nova activitat ‘Anem a l’hort!’, es van realitzar canviant les dates inicials ‘A la vinya en família’ i ‘Vi, glosa i estrelles’. Només es va haver de suspendre la Mostra de cervesa artesana.