L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha celebrat l’Assemblea General Extraordinària aquest divendres on ha escollit la nova junta de l’entitat. Maties Martí ha estat escollit president amb el seu equip, en ser l’única candidatura presentada. Martí, que ja formava part de la junta actual com a vicepresident, encapçala un equip renovat que liderarà l’entitat durant els propers quatre anys.

Maties Martí serà el president de l’Associació Medieval, acompanyat d’Agnès Ribó i Josep Ardila com a vicepresidents. Cristina Molina serà la secretària, Arnau Porta el tresorer i Rebeca Rodríguez la responsable d’actes. Formen part també de la nova junta com a vocals Montse Escoté, Sergi Miró, Francesc Pallissó, Jordi Pinyol, Sílvia Pallisé, Laia Pere, Gemma Struch, Alba Bulló, Jordi Margalef, Sergi Rebollo i José Valero.

Un total de 17 persones que tindran com a primer repte afrontar el futur de la Setmana Medieval del 2021 a causa del context de pandèmia global que estem vivint. La incertesa de la situació sanitària obligarà a l’entitat a treballar amb diversos escenaris possibles de cara a l’any vinent.

La nova junta també es marca com a repte augmentar el nombre de participants a les diferents àrees i comissions de la festa, així com implicar encara més el sector jove del municipi. També s’impulsarà una nova campanya de captació de socis i es treballarà, en la línia dels darrers anys, en mantenir l’estabilitat pressupostària de l’entitat.

Nova junta de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi (Imatge: Cedida)

La junta sortint fa balanç dels darrers quatre anys de mandat

L’assemblea d’aquest divendres ha servit per tancar l’etapa de vuit anys de Joan López com a president de l’entitat. En el seu discurs, López ha resumit alguns dels reptes aconseguits els darrers quatre anys. Destaca l’estabilitat pressupostària aconseguida gràcies al suport d’institucions com l’Ajuntament de Montblanc o la Diputació de Tarragona, que han invertit en la festa de manera ferma. També la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Cultura.

En el balanç de comiat, López ha destacat també l’augment de participació a la festa. Durant aquests quatre anys s’han fet canvis en la imatge corporativa de la Setmana Medieval i en el programa d’actes, s’ha apostat per fomentar la participació de la gent en tots els actes i s’han estrenat nous espectacles, alguns de caire familiar, a més d’estrenar un nou Drac. 

La junta sortint també ha hagut de fer front a la cancel·lació de la 33ena edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi, que s’havia de celebrar l’abril passat. Si bé el confinament i la pandèmia mundial per la Covid-19 no van deixar una altra opció possible, va ser una decisió difícil per la junta que ara ha acabat el mandat. Durant les setmanes en que s’hauria celebrat la festa, però, es va intentar mantenir el caliu de la Setmana Medieval amb diverses accions a través de les xarxes socials que van tenir una gran acollida.

En aquests quatre anys també s’ha fomentat la col·laboració amb entitats del municipi, imprescindibles per poder realitzar la Setmana Medieval, i s’ha fomentat l’autonomia dels grups participants, amb l’objectiu d’implicar-los més en l’organització dels actes.

La nova junta començarà a treballar de manera immediata per començar a estudiar els escenaris possibles de cara a l’any 2021.