Aquest divendres 18 de setembre s’ha estrenat l’exposició ‘Només Anada’ al Museu de la Vida Rural. Una mostra de pintura de l’artista italià Piero Sacchetto. L’exposició, a cura d’Eulàlia Bosch, és una coproducció del mateix museu i el Museu de la Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià del Besòs.

L’exposició està dedicada a la immigració, a totes aquelles persones que es veuen abocades a deixar casa seva amb un futur incert, tal com descriu l’Eulàlia Bosch, però tot des d’un punt de vista contemporani, ja que no trobem imatges explícites sinó que l’autor pretén transmetre les sensacions d’aquest viatge amb materials poc usuals com la sorra i l’ús de puntures que recorden al mar d’una forma poc definida, el que, segons la mateixa Eulàlia Bosch, fa que sigui el visitant qui s’imagini aquest viatge.

La mostra es va presentar l’any 2017 prenent com a punt de partida el llibre d’Erri de Luca amb el mateix nom, que es va convertir en una inspiració per Piero Sacchetto. El llibre expressa les seves reflexions sobre la geografia, el viatge, la vida i la mort a partir de formes, colors, capes de materials sobreposades, espais plens i espais buits… Unes sensacions que es transmeten a l’obra de Sacchetto amb l’ús dels colors, els materials i la combinació que crea tot plegat.

ÀUDIO: Eulàlia Bosch, comissaria de l’exposició de Piero Sacchetto, explica que transmet la mostra als visitants

L’exposició inspira el Pla Educatiu d’Entorn d’aquest any

‘Només d’anada’ inspira el Pla Educatiu d’Entorn 2020-2021 de l’Espluga de Francolí, que se centrarà en migracions, sostenibilitat i comunitat. Liderat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a través de la regidoria d’educació i en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural i els agents educatius de l’Espluga de Francolí, l’exposició passa a formar part d’una proposta educativa transversal que aborda el fenomen migratori i al que vol donar una resposta integrada i comunitària, coordinant i dinamitzant accions educatives en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves