A poc a poc, el món cultural va tornant a la normalitat. A partir d’aquest dimarts 15 de setembre, des de les 9:15 fins a les 13:30 hores del matí aquells que ho desitgen es poden tornar a apropar al Museu del Vindre de Vimbodí i Poblet a realitzar activitats com les demostracions en directe, visitar la col·lecció i tallers de sarga, sempre amb cita prèvia i seguint totes les mesures de seguretat corresponents. També s’ha tornat a obrir al públic la botiga de l’equipament.

Per tal d’adaptar-se a les noves mesures de prevenció sanitària, l’equipament s’ha reforçat amb mampares i dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada del museu i de la col·lecció i és obligatori respectar la distància de seguretat al taller i l’entrada amb grups provinents de la mateixa unitat familiar.

Les demostracions en directe es realitzaran els dissabtes 19 i 26 de setembre, a les 9:30, 10:30, 11:30 i 12:30 hores. A partir del pròxim mes d’octubre, les demostracions seran els dimecres, divendres i dissabtes, també a les 9:30, 10:30, 11:30 i 12:30 hores. En tots els casos serà necessari fixar la reserva prèvia i es podrà fer a través del telèfon 977878325 o el correu museudelvidre@vimbodiipoblet.cat.

De moment no està previst reprendre els tallers escolars. Pel que fa als Tallers de Sarga s’iniciaran de nou a partir de 26 de setembre, en grups reduïts i en un espai especialment habilitat per a dur-los a terme seguint totes les mesures de seguretat.