L’Ajuntament de Sarral posarà en marxa una nova regulació semafòrica per obligar els vehicles a aturar-se al seu pas pel municipi. Fa un any ja es va realitzar un canvi en el funcionament d’aquest semàfor i es va avisar que passaria a regular el pas.

La carretera C-241d és l’eix viari que travessa i comunica la Conca de Barberà de nord a sud. En el cas de Sarral, creua el nucli urbà i, malgrat que la velocitat està limitada a 50 quilòmetres per hora, el trànsit de vehicles sovint a gran velocitat ocasiona situacions de risc. 

ÀUDIO: L’alcalde del municipi, Jaume Fornès, parla de les diferents fases per les quals ha passat aquest semàfor

Els veïns travessen habitualment aquesta via per accedir al centre del municipi, ja que a peu de carretera se situa bona part del comerç i la restauració de Sarral, el que es transforma en un perill constant, a causa de la velocitat que duen els vehicles que circulen per la via.

Actualment, un dels passos més transitats per poder travessar l’avinguda ja compta amb un semàfor dissuasiu: si la velocitat és massa elevada alterna el groc permanent amb el vermell. Jaume Fornés explica: “No acaba de funcionar, perquè la gent s’hi ha acostumat i molts es passen el semàfor encara que estigui en vermell. Així que aquesta setmana li canviarem la regulació per a ser el tradicional verd, groc i vermell. A partir d’ara el semàfor obligarà a aturar-se”.

Segons l’alcalde del municipi, els veïns travessen constantment aquesta avinguda, perquè hi ha cases, a més de separar el nucli antic i diversos equipaments. Fa temps que es reclamen més mesures de seguretat que obliguin els vehicles a anar més lents i alhora incrementin la seguretat dels vianants com per exemple semàfors o passos elevats.

D’altra banda, recentment la direcció general de Carreteres de la Generalitat ha iniciat la redacció del projecte d’eixamplament de la carretera TP-2311 a Sarral, concretament del pont viari sobre el riu Vallverd en direcció a Valls, un dels principals accessos a l’empresa Euopastry i per tant que utilitzen un gran nombre de camions.

ÀUDIO: Jaume Fornès explica altres projectes que es duran a terme a curt termini al municipi