A l’Espluga de Francolí s’ha realitzat un únic acte simbòlic per celebrar la Diada Nacional de Catalunya simbòlica i adaptada a la situació actual.

Aquest divendres 11 de setembre a les 12 del migdia a la plaça de la Vila i sense presència de públic ha tingut lloc lúnic acte d’aquesta diada. En aquest hi ha participat l’Alcalde de l’Espluga Josep M. Vidal Minguella, un representant de cada grup polític municipal, els representants de les entitats sobiranistes i també ha comptat amb l’actuació dels Grallers de l’Espluga.

Diada 2020 (Imatge: Pep Morató)

L’ANC Conca ha llegit un manifest, ho ha fet el president de l’entitat, Jordi Saumell. Òmnium Cultural Conca també ha llegit un manifest i Laia Torres, membre de l’entitat, ha estat l’encarregada de llegir-lo. Per altra banda l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, ha fet un discurs institucional.

Un cop acabats els discursos s’ha penjat una estelada al balcó de l’Ajuntament amb l’acompanyament dels Grallers de l’Espluga, aquests han tocat l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’.

Un cop acabat l’acte, pel sistema de veu pública i en directe per l’Espluga FM Ràdio s’emetrà el manifest de l’Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà, el discurs institucional de l’Alcalde i es clourà l’emissió l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’.