El municipi de Senan compta amb un nou circuit permanent d’orientació que funciona amb codis QR i ha estat finançat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Senan i la Diputació de Tarragona. Aquest circuit, que ja està enllestit, no ha sigut encara inaugurat degut a les restriccions sanitàries actuals. La ruta està formada amb dos circuits diferents, un de 3-4km i l’altre, de major dificultat, d’entre 6 i 7km.

Una ruta molt educativa

Tot i això, l’empresa espluguina Drac Actiu ha realitzat juntament amb els alumnes d’INEFC de Lleida el primer curs d’orientació en aquesta ruta, encara pendent d’inaugurar de cara al públic. Aquesta activitat, que l’empresa porta realitzant 25 anys, ha canviat per primera vegada la ubicació de la seva última prova d’orientació, que sempre s’havia realitzat a les muntanyes de Prades i que gràcies a aquesta nova ruta a la Conca de Barberà fa més fàcil realitzar l’activitat a la zona.

Senan ha sigut la nova ubicació triada per posar a prova a 36 alumnes i la seva orientació a l’hora de trobar les fites col·locades per tot el recorregut. Tant des de l’organització com els participants ha valorat positivament el nou emplaçament, ja que està situat en un circuit permanent amb fites fixes. Abans l’organització havia de col·locar i retirar cada vegada les fites i preparar el circuit abans de l’activitat.

ÀUDIO: Chantal Puig, responsable d’activitat escolars del Drac Actiu, parla sobre l’acollida que ha tingut aquest nou circuit de Senan

Una ruta que s’ha pogut realitzar tot i les noves mesures de seguretat, per això es van realitzar grups reduïts, tots els participants havien de fer ús de la mascareta quan estiguessin acompanyats i es va fer ús del gel hidroalcohòlic de manera regular. Unes mesures que no van influir especialment en el funcionament de l’activitat

ÀUDIO: Chantal Puig parla sobre les mesures de seguretat que s’ha dut a terme