El seguici popular de Montblanc va sortir al carrer aquest dimarts 8 de setembre malgrat que no s’hagi celebrat la Festa Major. Ahir era el dia que tot el seguici hauria ballat si la festa s’hagués celebrat amb normalitat. De fet, ha estat la primera vegada després de vuitanta anys que el seguici festiu no ha ballat a la plaça Major.

Des de les 7 de la tarda i malgrat la pluja, desenes de montblanquins i montblanquines van sortir al carrer per veure els Gegants i els Nanos, la cucafera, el drac, la mulassa, els Dimonis, l’àliga, els Torraires, els Grallers de Montblanc o el Ball de Bastons, així com la Banda de Música o les bèsties del seguici infantil. Es van poder veure al llarg de la muralla, des de Sant Francesc fins a Sant Marçal, i també a Sant Miquel. Les bèsties no van ballar, mentre que sí que es van poder escoltar les gralles, la banda o els bastons.

Aquest acte ha estat una sorpresa que l’Ajuntament i el seguici havien preparat i que es va anunciar el mateix migdia a través de les xarxes socials i de l’ebando del consistori. Ha estat l’únic acte de cultura popular de la Festa Major de Montblanc, més enllà dels actes religiosos que si s’han dut a terme.