L’activitat per descobrir el riu Francolí, els seus antecedents i el seu futur, canvia el seu horari per tal d’adaptar-se al canvi d’hivern. Aquesta iniciativa, de l’empresa Drac Actiu conjuntament amb l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga, duu els visitants no només a veure la situació actual del riu, després de la riuada del passat octubre, sinó a recordar totes les riuades que ja patit la comarca, com afecta el canvi climàtic i com conviu l’Espluga amb el riu.

ÀUDIO:  La copropietària de Drac Actiu, Laly Puig, parla dels motius pels quals s’han canviat els horaris de ‘El riu és viu’

A causa del canvi de temperatura en els pròxims mesos, així com l’estat del sol, la ruta, que es realitza de manera fixa els dissabtes i diumenges, adapta el seu horari. A partir d’ara, els participants quedaran a les Coves de l’Espluga a les 6 i mitja de la tarda els dissabtes i a les 9 i mitja del matí els diumenges. A més, l’activitat es podrà realitzar entre setmana a demanda si hi ha un grup que ho demani.

ÀUDIO:  Laly Puig explica que l’activitat també podrà realitzar-se entre setmana si hi ha grups suficientment grans

D’aquesta manera, les rutes es realitzaran en grups reduïts, seguint les mesures de seguretat, i tindran una durada d’entre una hora i mitja i dues hores. A més, no és necessari dur calçat especial per realitzar la caminada. El preu per persona és de 7 euros per majors de 12 anys i de 5 euros per menors d’entre 6 i 12 anys. Per més informació i reserves cal contactar amb l’Oficina de Turisme de l’Espluga: telèfon 977871220 o turisme@esplugadefrancoli.cat.