Endesa ha invertit 210.000 euros per construir un nou tram de línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a l’Espluga de Francolí amb l’objectiu de tancar una anella elèctrica. L’última intervenció d’aquesta actuació ha tingut lloc aquest mateix dimarts i amb ella s’ha millorat la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 5.000 clients d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

La companyia ha estès un nou tram de 420 metres  de cablejat per tal d’enllaçar dos centres de transformació que fins ara estaven aïllats, de manera que s’ha creat el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica i que possibilita que en cas d’incidència es pugui donar servei als clients afectats amb l’ús d’una via alternativa. A més, tota la instal·lació ha estat monitoritzada de tal manera que no és necessari el desplaçament d’un tècnic a la zona per reconèixer l’avaria, que es podrà tractar de manera centralitzada.

Els treballs, que s’han dut a terme al carrer Dr. Joan Ferré, a la carretera de Montblanc, al passeig Canyelles i al carrer de Sant Vicenç de Paül, suposen un pas més per dotar la xarxa de la Conca de Barberà de nous avenços tecnològics no només amb l’objectiu de millorar les infraestructures elèctriques, sinó donar una resposta adequada a les especificitats dels municipis i a les necessitats del seu mercat.