El festival de dansa que se celebra durant fa vuit anys a Les Piles de Gaià s’ha pogut realitzar, una vegada més, tot i la situació atípica que s’està vivint actualment. Una edició que des de l’organització han qualificat de positiva tot i el moment actual, amb una participació de 1.560 espectadors repartits en els 12 espectacles que es van representar durant el cap de setmana del 4 al 6 de setembre.

Tot el poble de Les Piles s’ha omplert durant aquests dies de visitant encuriosits per un dels pocs festivals que s’ha mantingut dempeus. Passejant pels carrers del municipi el que més destacava eren les mesures de seguretat: termometres, gel hidroalcohòlic, entrades anticipades, identificació dels espectadors… Tot amb la intenció de poder dur a terme de forma segura una activitat que beneficia no només als participants sinó també a la mateixa ciutat.

ÀUDIO: La regidora de cultura, Carolina Aguirre, destaca les dificultats que hi ha hagut per poder mantenir el festival

El Danseu com una sortida pel món de l’espectacle en temps de crisi

Des de l’organització del Danseu, tal com recalca el seu director, Pau Estrem, mai s’ha valorat suspendre la 8ª edició del festival sinó ajornar-la fins que es pogués celebrar. Una aposta que ha sorprès molts dels participants, que asseguraven sentir-se agraïts per poder realitzar el que, per alguns, es convertia en el primer espectacle d’aquest any. Una aposta, tal com recalca Pau Estrem, per la cultura, que tant està patint aquest any.

ÀUDIO: El director del Danseu, Pau Estrem, parla de la importància d’haver realitzat el festival

El Danseu mira al futur i preveu expandir-se en la següent edició

Després d’una edició marcada per les irregularitats i la incertesa, des de l’organització del festival segueixen mirant cap endavant i engegant un ambiciós projecte per estendre el Danseu al llarg de la comarca i amplificar les dades d’activitats, sempre mantenint Les Piles com a centre neuràlgic de totes les actuacions que es puguin arribar a realitzar.

ÀUDIO: Pau Estrem aposta per una edició ampliada per tot el territori de cara a l’any vinent

D’aquesta manera, el Danseu tanca la seva 8ª edició amb una sensació positiva, inclús emocionant, segons l’encarregada de comunicació del festival, Marta Arjona. Un cap de setmana ple d’històries, música i dansa que ha ajudat a difuminar, per una estona, la sensació d’angoixa que comporta la situació actual, convertit el Danseu en un oasi dins del desert.

ÀUDIO: Marta Arjona, encarregada de comunicació del Danseu, parla de l’emoció del primer espectacle

GALERIA D’IMATGES DEL DANSEU 2020