El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, juntament amb el Gepec, organitza per tercer any consecutiu el Voluntariat Ambiental al Bosc de Poblet, una activitat que es realitzarà durant els mesos de setembre octubre i novembre i que pretén acostar la gestió del bosc mediterrani a aquells que estiguin interessats a conèixer la zona.

Aquest any les feines que realitzaran els voluntaris se centraran a arranjar camins, netejar el bosc per evitar incendis però sobretot arreglar els itineraris afectats per la riuada d’octubre, amb especial atenció a l’itinerari 3 que realitza la ruta per la teixeda i la roureda de roure reboll i que va quedar molt afectat pels aiguats.

ÀUDIO: Marc Torrents, tècnic del GEPEC, parla sobre els treballs que realitzaran els voluntaris al Bosc de Poblet

Els voluntaris rebran formació per part dels monitors de com deuen realitzar els treballs amb seguretat i de forma correcta. També se’ls proporcionen les eines necessàries, però cal portar roba i calçat adequat i es recomana portar guants de treball. Pel que fa a les restriccions sanitàries, els participants seran organitzats en grups petits i treballaran separats per tot el bosc, per tal d’evitar un major temps d’exposició. A més, hauran de dur la mascareta quan es retrobin amb el grup i es farà ús del gel desinfectant en tot moment.

Les activitats es poden realitzar el 27 de setembre, en una jornada única, el 10,11 i 12 d’octubre, el 24 i 25 d’octubre, el 31 i l’1 de novembre i el 14 i 15 de novembre. En totes les activitats de més d’un dia, els participants passaran la nit al Monestir de Poblet i l’organització facilitarà esmorzar i dinar pel voluntariat del 27 de setembre i esmorzar, dinar i sopar per la resta de voluntariats. A més durant les tardes es realitzaran visites a diferents punts d’interès de la zona de forma gratuïta.

ÀUDIO: Marc Torres explica les diferents activitats que es duran a terme per la Conca de Barberà

L’activitat té un preu de 5€ la nit per cada participant i s’haurà d’aportar una fiança de 20€ de la qual se’n pot demanar el retorn una vegada acabada la jornada. Els interessats es poden inscriure a través del següent enllaç.