L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de les regidories d’Esports i Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb les entitats sobiranistes i la Comissió de la Caminada de l’11 de setembre, proposen una celebració de la Diada Nacional de Catalunya simbòlica i adaptada a la situació actual.

Es realitzarà un únic acte simbòlic, el divendres 11 de setembre a les 12 del migdia a la plaça de la Vila, sense presència de públic. En aquest hi participarà l’Alcalde de l’Espluga Josep M. Vidal Minguella, un representant de cada grup polític municipal, els representants de les entitats sobiranistes i comptarà amb l’actuació dels Grallers de l’Espluga.

Un cop acabat l’acte, pel sistema de veu pública i en directe per l’Espluga FM Ràdio, dial 107.4, s’emetrà el manifest de l’Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà, el discurs institucional de l’Alcalde i es clourà l’emissió l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’.

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de Cultura i Festes, parla sobre la reformulació de l’acte institucional

Caminada popular de la Diada Nacional de l’11 de setembre de l’any 2019 (Imatge: Enric Mercadé)

Una caminada atípica per l’11 de setembre

La tradicional caminada de l’11 de setembre ha sigut reformulada per tal de poder-se adaptar a la nova normalitat. L’organització ha dissenyat un recorregut que es podrà realitzar durant diversos dies, de l’11 al 20 de setembre. A més, la celebració dels 35 anys de la caminada han estat aplaçats al 2021.

Amb l’objectiu de preservar la tradició i facilitar la participació en la caminada popular, en aquesta edició s’ofereix una ruta senyalitzada i amb fites que es podrà fer de manera individual o en grups no superiors a 10 persones. Tothom qui realitzi la ruta entrarà en quatre sortejos d’activitats esportives a empreses del municipi: dues activitats a l’empresa Drac Actiu, 4 entrades per a fer espeleologia a les Coves de l’Espluga i 1 curs d’iniciació a l’hípica per a dues persones a l’Hípica Francolí de l’Espluga. 

Per tal de facilitar el recorregut, s’ha incorporat un sistema de marcatge per fites al llarg del recorregut. L’organització facilitarà un cartonet identificatiu de la caminada únic per cada persona que es podrà recollir gratuïtament a l’Oficina de Turisme del 9 al 20 de setembre, en el que hi haurà de constar el nom, cognom i telèfon de cada participant.

Durant el recorregut es trobaran tres fites, que disposen d’una pinça que servirà als participants per marcar cada casella del cartonet. Un cop acabat el recorregut i omplert el cartonet, els participants l’hauran de dur a l’Oficina de Turisme abans del 26 de setembre per poder entrar en el sorteig d’activitats. El 28 de setembre es faran públics els resultats.

ÀUDIO: Enric Mercadé ressalta la importància de mantenir aquesta caminada que ja duu 35 edicions