El Festival Danseu de les Piles ha donat el tret de sortida a tres dies de dansa i espectacle amb la presentació de ‘Conrear’, un espectacle diferent, creat en comunitat juntament amb adolescents de la zona i que fa dies que es gesta a Santa Coloma de Queralt, on ja es va estrenar un primer tast el passat 29 d’agost.

L’obra, creada per la companyia d’Albió Creamoviment i cooproduida pel Danseu Festival i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, amb la col·laboració d’APdC – Carretera i dansa, parla d’identitat, comunitat, paisatge, arrels i quotidianitat i ho fa amb deu joves, d’entre 12 i 16 anys, veïns de la comarca, que han creat conjuntament amb els directors d’aquesta obra, el Toni Viñas i la Cristina Martí, un projecte únic, que ha partit d’una creació lliure amb els participants i que ha pres com a punt de partida el llibre ‘La destral del vespre’ de Jordi Mas, poeta i traductor colomí.

ÀUDIO: Els directors de ‘Conrear’, Toni Viñas i la Cristina Martí, parlen de com s’ha creat aquest projecte

Junts, participants i directors, han creat una obra 100% visual, que parla de la terra, la proximitat, l’agricultura i la joventut i que ho transmet amb elements tan bàsics com un tractor, unes rodes de gran dimensió i pedres, però també amb un element que es transmet a través de l’ambient, que és el que generen 10 joves ballant i escenificant el que la terra significa per ells i el seu entorn.

ÀUDIO: Els directors de ‘Conrear’ expliquen que els han aportat els participants d’aquest projecte

El Danseu Festival, una proposta de dansa de proximitat, ha continuat endavant tot i els moments d’incertesa actual. Resultat d’aquesta determinació sorgeixen els 12 espectacles que es podran veure durant tot el cap de setmana del 4 al 6 de setembre al municipi de Les Piles.