L’Ajuntament municipal dóna per acabades dues de les actuacions més importants derivades de les riuades d’octubre. La connexió de la carretera TV-7003 de Vimbodí a Riudabella, juntament amb la connexió de la carretera de Poblet, es troba actualment a l’espera d’una última inspecció per confirmar el bon estat de la finalització de les obres. L’altra de les actuacions de rellevància ha estat la reposició de les canonades afectades, que també s’ha donat per finalitzada restablint amb normalitat l’aigua a tot el municipi.  

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, dóna per finalitzades les obres a la TV-7003

Tot i els importants avenços, les afectacions de les riuades encara són palpables. Actualment, des del consistori esperen que la Diputació actuï per arreglar el tram del pont que es va endur els aiguats, retirant les restes del mateix que van quedar al riu. Per altra banda, el Consell Comarcal està realitzant l’acabament del connector de les aigües residuals que van fins a la depuradora de l’Espluga de Francolí. 

Les obres al pont de la TV-7003 a Vimbodí i Poblet ja estan finalitzades (Imatge: Laia Molné)

Múltiples destinacions pels ajuts estatals

Amb la resolució del BOE on es confirma que l’estat aportarà ajuts de fins al 50% dels danys per pal·liar els efectes de les riuades, des de Vimbodí i Poblet destinaran aquests diners a les zones encara afectades com el gorg, l’exterior de la piscina i el pavelló municipal i alguns dels camins pavimentats afectats.